Potpuni dentalni makeover  podrazumijeva cjelokupnu dentalnu rehabilitaciju s naglaskom na estetici individualnog osmijeha. Bez zdravlja i normalne funkcije nema ni estetike. Za svaku osobu to može značiti nešto drugo ovisno o zdravstvenom stanju usne šupljine. Za nekog će to biti nekoliko zubnih ispuna (plombi) i/ili izbjeljivanje zuba, dok će kod drugoga biti potrebna potpuna dentalna rehabilitacija koja podrazumijeva nadoknadu izgubljenih zuba, zubnog tkiva, zubnog grebena, zagriza…u potpunu funkcionalno-estetsku cjelinu.

Osim dentalne (zubne) cjeline za estetsko unaprjeđenje osmijeha i estetike donje trećine lica, koja prema istraživanjima prvu zapažamo u komunikaciji, katkad je potrebno uključiti i nekirurške zahvate kao što je primjena hijaluronskih filera.

Na dentalne makeovere pacijenti se najčešće odlučuju zbog nezadovoljstva s izgledom prednjih zuba; njihovim položajem, bojom i oblikom. Ti se nedostaci, ako pacijent ima sve svoje zube, najčešće mogu riješiti izbjeljivanjem zuba, freehand bondingom ili zubnim ljuskicama. To su i najmanje invazivni zahvati. No vrlo često se na pregledu utvrdi da pacijent nema jedan ili više zuba u stražnjoj regiji, ili da oni nisu adekvatno sanirani, da pacijent ima nepravilan zagriz, ili da je položaj zuba ili odnos zuba gornje i donje čeljusti takav da dentalni makeover nije moguće postići samo minimalno invazivnim estetskim zahvatima. Zubi stražnje regije su funkcijski najznačajniji, oni podnose najveće žvačno opterećenje, utječu na zagriz pa tako i na budućnost funkcije i estetike prednjih zuba i cjelokupno zdravlje usne šupljine. Stoga nema estetike bez zdravlja i funkcije stražnjih zuba tako da je nemoguće govoriti o dentalnom makeoveru ukoliko svi zubi čeljusti nisu prisutni i sanirani.

Katkad je za potpuni dentalni makeover dovoljan samo jedan posjet ordinaciji dentalne medicine, katkad ona može trajati i par godina. Sve ovisi o Vašem dentalnom zdravlju i Vašim željama. Npr. kod izraženih ortodontskih anomalija, dentalni makeover započinje čišćenjem zubnog kamenca i liječenjem zuba i izradom ispuna na zubima koji su zahvaćeni karijesim i/ ili oštećeni i izmjenom neadekvatnih ispuna, slijedi ortodontska terapije koja obično traje 1,5-2 godine. Nakon terapije, ako je potrebno, slijedi izbjeljivanje zuba i freehand bonding ili izrada ljuskica na zubima u zoni osmijeha.

Ako pacijent nema nekoliko zuba ili mu nedostaju svi zubi njegov dentalni makeover podrazumijeva nadoknadu svih zuba i zubnih tkiva koja nedostaju, nadoknadu koštanih i mekih tkiva u idealnu funkcionalno-estetsku cijelinu. Za rješenje tih problema potrebna je  protetska (zubne krunice, zubni mostovi, proteze ili kombinirani radovi) ili protetsko kirurška terapija (odstranjene zaostalih korijena, modelacija grebena, povećanje volumena kosti, podizanje sinusa, 1 ili više implantata, ALL on 4 ili ALL on 6…). Takve terapije mogu trajati i do 1,5 godinu.

Sve počinje s prvim pregledom na kojem se utvrđuje zdrastveno stanje Vaših zuba i cijele usne šupljine. Upoznajemo se s Vašim željama, a mi Vas usmjeravamo na probleme koje možda niste svjesni da imate te zajednički donosimo plan koji će nam omogućiti da dođemo do idealnog rješenja. Svim, i onim najmanjim i onim najkompleksnijim zahvatim koje zahtjeva Vaš potpuni dentalni makeover zajednička je vodilja; ostvarenje Vašeg idealnog zdravog i lijepog osmijeha.