PROTETIKA

Što je to zubna protetika?

Zubna protetika je grana dentalne medicine koja se bavi nadomještanjem: izgubljenih zuba i mekih tkiva usne šupljine, izgubljene zubne mase i estetskom korekcijom postojeće. Protetske rekonstrukcije su najveći izazov za svakog doktora dentalne medicine jer imaju za cilj rekonstruirati svo izgubljeno tkivo u estetsku i funkcijsku cijelinu što idealnijeg osmijeha, a time unaprijediti kvalitetu Vašeg života.

Zdrav i lijep osmijeh je bitan za zdravlje cijelog tijela, ali i za Vaše samopouzdanje.

Kakve protetske nadomjestke razlikujemo?

Razlikujemo fiksne protetske nadomjestke (npr. ljuskice, krunice, mostovi😉 i mobilne protetske nadomjestke (npr.parcijalne i totalne proteze ) te kombinirane protetske nadomjestke (dio je fiksan, a dio mobilan).

Zahvaljujući napretku dentalne medicine, posebno implantologije, danas možemo i pacijentima s ozbiljnim funkcijskom i estetskim nedostacima u usnoj šupljini udovoljiti u ostvarenju želje da se njihovi problemi riješe izradom neke vrste fiksnog nadomjestka izvrsnih funkcijskih i estetskih karakteristika. Čak i za potpunu bezubost danas postoji takvo riješenje ( all-on-4 ili all-on-6 )

 

Kada se treba odlučiti na protetsku terapiju?

Na protetsku terapiju se treba odlučiti ako zamijetite veće oštećenje jednog ili više zubi i/ ili ste nezadovoljni njihovom estetikom te ako vam nedostaje jedan ili više zuba.

 

O čemu razmisliti prije izrade protetskog zubnog nadomjestka?

Prije izrade protetskog zubnog rada, osobito ako će se nalaziti u estetskoj zoni osmijeha, razmislite o željenoj boji budućeg rada te o tome  da li želite veću estetsku transformaciju.

Važno je utvrditi razloge koji su doveli do stanja u vašoj usnoj šupljini. Oni vrlo često leže u neadekvatnoj oralnoj higijeni, problemima s zagrizom, bruksizmom, nezdravim životnim navikama (npr. pušenje). Sve to daje dodatne smjernice u izboru  idealnog protetskog rješenja.

 

Zašto se odlučiti na izradu protetskog rada baš u našoj ordinaciji?

 1. Imamo 20 godina radnog iskustva u izradi protetskih radova.
 2. Trudimo se da se u našoj ordinaciji osjećate ugodno i opušteno, bez ikakvog straha.
 3. Poštujemo Vaše želje vezane uz zdravlje i ljepotu Vašeg budućeg osmijeha i trudimo se da su iste u potpunosti zadovoljene.
 4. Naš je cilj ostvariti za Vas funkcijski i estetski savršen osmijeh.
 5. Vaš će protetski rad biti izrađen u renomiranom dentalnom laboratoriju i biti će izvrsne kvalitete i estetike.
 6. Rad u ustima će biti bezbolan i siguran, truditi ćemo se da bude što ugodniji, a naša usluga u svakom pogledu što bolja.
 7. U cijeni izrade protetskih radova uključena je lokalna anestezija, privremeni protetski rad zadovoljavajuće estetike i kontrolni pregled.
 8. Foto-dokumentacijom biti će sačuvana Vaša početna situacija prije izrade i situacija nakon izrade protetskog rada.
 9. U svakom trenu smo Vam dostupni za savjet i konzultacije putem mobitela, e-mail-a i društvenih mreža.
 10. Trudimo se poštovati dogovorene termine.
 11. Uz gotovinsko plaćanja nudimo mogućnost beskamatnog obročnog plaćanja: Zagrebačka banka: Visa i MasterCard do 24 rateVisa (Maestro) do 12 rata, Visa Premium (American) do 12 rata, Diners do 36 rata, Erste & Steiermärkische banka Visa  (Maestro) i MasterCard do 12 rata.
 12. Ispred ordinacije postoji besplatan parking.

Lijep osmijeh je individualan, svako od nas je drugačiji i ta se ljepota osmijeha može postići samo ako svakom pacijentu podarite baš ” njegov” lijep osmijeh. To je ono čemu težimo, a vjerujemo da imamo osjećaj za lijepo. Ako se odlučite na nas, mi ćemo dati sve od sebe da stvorimo BAŠ VAŠ SAVRŠEN OSMIJEH!

Udovoljavamo  li Vašim kriterijima, slobodno nam se obratite i ovdje rezervirate termin.

Ukoliko na ovim stranicama ne nalazite odgovor na neko pitanje vezano za zubnu protetiku, dentalno zdravlje i dentalne usluge slobodno nas kontaktirajte.

Stojimo Vam na raspolaganju!

|  Radno vrijeme

PON, SRI, PET 9:00-16:00
UTO, ČET 13:30-20:30


☎ +385(0)1 4822 137

Rezerviraj svoj termin ili pošalji upit!