IZBJELJIVANJE ZUBA

Što je to izbjeljivanje zuba?

Izbjeljivanje je kozmetsko-estetski zahvat kojim Vaši zubi mogu postati bijeliji nego što su ikad bili.
Ono je najmanje invazivan, istovremeno siguran i uspješan načina za ostvarenje svjetlijeg osmijeha.

Zašto zubi s vremenom potamne?

Blistavi osmijeh oduvijek privlači pažnju, ali bjelina zuba postepeno nestaje zbog prirodnog procesa starenja zubi. Naime, zubna caklina, vanjski sloj zuba, odgovoran za tu bjelinu, s vremenom postaje sve tanji. Kroz tako stanjenu caklinu, sve više prosijava dublji sloj zuba, koji zovemo dentin, a on je žute boje. Tamnjenju zuba, nadalje, pogoduje konzumacija jela i pića s intenzivno tamnim pigmentima (npr. cikla, borovnice, crno vino, kava, tamni čajevi i sokovi…), a ponajviše pušenje.

Više o izbjeljivanju i da li ste kandidat možete saznati ako ispunite upitnik.

Kakav je proces izbjeljivanja u našoj ordinaciji ?

 1. Nakon pregleda i dijagnostike kojima primarno utvrđujemo da li je tretman izbjeljivanja indiciran u Vašem slučaju započinjemo s profesionalnim čišćenjem zubnog kamenca i poliranjem zuba.
 2. Slijedi aplikacija zaštitnog barijera na zubno meso, te aplikacija gela za izbjeljivanje na zube koji se nalaze u vidljivom segmentu. Gel koji koristimo je na bazi vodikovog-peroksida.

Koliko traje tretman izbjeljivanja?

Izbjeljivanje obavljamo u jednom tretmanu, gel se nanosi na površinu zuba 3x i ostavlja da djeluje po 15min. Cijeli tretman zajedno s čišćenjem zubnog kamenca traje oko sat i pol.

Hoće li će ovaj postupak izbjeljivanja oštetiti Vaše zube?

Tretman je jednostavan,  neinvazivan je i bezbolan. Gel za izbjeljivanje koji koristimo ne zahtjeva nikakav dodatan izvor svjetlosti, ne oštećuje zubne strukture, ne izaziva preosjetljivost zuba.

Koliko će se Vaši zubi izbijeliti i koliko će trajati postignuti rezultat?

Rezultat izbjeljivanja je individualan i ovisi o nizu faktora, ali nova boja će biti minimalno 2-3 nijanse svjetlija od Vaše prirodne boje zub. Rezultat je djelomično vidljiv odmah po završetku samog tretmana izbjeljivanja, no pravi rezultat će biti vidljiv tek za 2-3 dana.

Koliko će se zadržati postignuti rezultat ovisi o Vašim životnim navikama. Zubi će brže tamniti ako ste pušač i konzumirate dnevno veće količine kave i/ili tamnih čajeva. Stoga je za očuvanje boje izuzetno važna redovna i pravilna oralna higijena te redovno čišćenje zubnog kamenca i poliranje zuba (svakih 6-12mj.)

Može li se gelom izbijeliti umjetne protetske radove i plombe?

Važno je znati da je izbijeliti moguće samo prirodne zube. Zubni ispuni (=plombe), protetski radovi (ljuskice, krunice, mostovi…) se ne mogu izbijeliti. Katkad se stari protetski radovi mogu prividno izbijeliti jer se izbjeljivanjem s njih odstranjuju nataloženi slojevi pigmenta te neki tanji ispuni mogu djelovati svjetlije zbog prosijavanja posvijetljenog sloja dentina ispod njih.

Koja su dobne granice za izbjeljivanje?

Izbjeljivanje se ne preporuča osobama mlađim od 16 godina zbog toga što je njihova pulpna komorica u kojoj se nalaze krvne žile i živci veća i bliža površini zuba nego kod starijih osoba pa postoji veća opasnost od iritacije pulpe. Gornja dobna granica za izbjeljivanje zuba ne postoji.

Što nakon izbjeljivanja zuba?

Ukoliko je Vaše zubno tkivo na jednom ili više zuba preosjetljivo možete na dan izbjeljivanja osjetiti laganu bol na tim zubima. Ta je bol normalna i može biti prisutna isključivo na dan izbjeljivanja. Kod gela koji mi koristimo i načina na koji ga koristimo nema opasnosti od razvoja trajnije preosjetljivosti zuba.

48 sati nakon izbjeljivanja zuba preporuča se izbjegavati pušenje i konzumaciju hrane i pića koji su izrazito tamne boje. Upute nakon izbjeljivanja

Zašto se odlučiti na izbjeljivanje baš u našoj ordinaciji:

 1. Imamo 20 godina radnog iskustva sa raznim metodama izbjeljivanja. Ova metoda koju trenutno primjenjujemo pokazala nam se je najkvalitetnijom i najuspješnijom.
 2. Trudimo se da se u našoj ordinaciji osjećate ugodno i opušteno, bez ikakvog straha
 3. Poštujemo Vaše želje vezane uz zdravlje i ljepotu Vašeg budućeg osmijeha i trudimo se da su iste u potpunosti zadovoljene.
 4. Naš je cilj ostvariti za Vas funkcijski i estetski savršen osmijeh.
 5. Gel koji koristimo za izbjeljivanje vrhunske je kvalitete
 6. Rad u ustima će biti bezbolan i siguran, truditi ćemo se da bude što ugodniji, a naša usluga u svakom pogledu što bolja.
 7. Foto-dokumentacijom biti će sačuvana Vaša početna situacija prije izrade i situacija nakon izbjeljivanja.
 8. U svakom trenu smo Vam dostupni za savjet i konzultacije putem mobitela, e- mail-a i društvenih mreža.
 9. Trudimo se poštovati dogovorene termine.
 10. Uz gotovinsko plaćanje nudimo mogućnost beskamatnog obročnog plaćanja: Zagrebačka banka: Visa i MasterCard do 24 rateVisa (Maestro) do 12 rata, Visa Premium (American) do 12 rata, Diners do 36 rata, Erste & Steiermärkische banka Visa  (Maestro) i MasterCard do 12 rata.
 11. Ispred ordinacije postoji besplatan parking

Udovoljavamo  li Vašim kriterijima, slobodno nam se obratite i ovdje rezervirate termin. Ukoliko na ovim stranicama ne nalazite odgovor na neko pitanje vezano za izbjeljivanje zuba, dentalno zdravlje i dentalne usluge, slobodno nas kontaktirajte.

Stojimo Vam na raspolaganju!

|  Radno vrijeme

PON, SRI, PET 9:00-16:00
UTO, ČET 13:30-20:30


☎ +385(0)1 4822 137

Rezerviraj svoj termin ili pošalji upit!