MOBILNA PROTETIKA

Što je to mobilna zubna protetika

Mobilna zubna protetika je grana zubne protetike, tj. dentalne medicine  koja se bavi nadomještanjem izgubljenih zuba i mekih tkiva usne šupljine. Mobilni protetski rad je onaj  kojeg  pacijent može samostalno izvaditi iz usta.

Ti nadomjesci rekonstruiraju izgubljena tkiva u estetsku i funkcijsku cjelinu što idealnijeg zubnog niza s konačnim ciljem  unaprjeđenja zdravlja i  kvalitete života pacijenta.


Kada se treba odlučiti na mobilni protetski rad?

Na mobilni protetski rad se treba odlučiti kod gubitka većeg broja zubi ili kod potpunog gubitka zuba, kod većeg gubitka mekih tkiva (razine zubnog mesa) te kod resorpcije alveolarnog grebena kada nije moguća izrada fiksno protetskog rada ili fiksni protetski rad pacijentu nije financijski prihvatljiv. Danas je naime moguće i potpunu bezubost riješiti fiksno protetskim radom na  4 ili 6 implantata u jednoj čeljusti (all-on-4 ili all-on-6).


Koje protetske nadomjeske ubrajamo u mobilne protetske nadomjestke i po ćemu se oni razlikuju od fiksnih ?

U mobilne protetske nadomjeske  ubrajamo sve protetske nadomjeske koji se mogu skinuti odnosno nisu fiksno cementirani na postojeća zubna tkiva, zube i/ili implantate kao kod fiksno protetskih nadomjestaka.  To su djelomične ili parcijalne zubne proteze (izrađuju se kod djelomičnog nedostataka zuba), potpune ili totalne proteze (izrađuju se kod potpunog nedostataka zuba) i kombinirani radovi koji su jednim dijelom fiksirani na postojeće zube (npr. most), a drugi se može skinuti (npr. Wironit proteza).

Mobilne proteze dijelimo i s obzirom na vrstu baze na koju se ugrađuju umjetni zubi, razlikujemo plastične (akrilatne) ili metalne (Wironit) proteze.


Koja je prednost izrade mobilnih protetskih nadomjestaka?

Prednost mobilnih protetskih nadomjestaka je svakako njihova pristupačna cijena i relativno jednostavna izrada.


Zašto se odlučiti na izradu mobilno –  protetskog nadomjestka baš u našoj ordinaciji?
 

  1. Imamo 17 godina radnog iskustvo u izradi protetskih nadomjestaka.
  2. Trudimo se da se u našoj ordinaciji osjećate ugodno i opušteno, bez ikakvog straha.
  3. Poštujemo Vaše želje vezane uz zdravlje i ljepotu Vašeg budućeg osmijeha i trudimo se da su iste u potpunosti zadovoljene.
  4. Naš je cilj ostvariti za Vas funkcijski i estetski savršen osmijeh.
  5. Vaš će mobilni protetski rad biti izrađen u renomiranom dentalnom laboratoriju i biti će izvrsne kvalitete i estetike.
  6. Rad u ustima će biti bezbolan i siguran, truditi ćemo se da bude što ugodniji, a naša usluga u svakom pogledu što bolja.
  7. Foto-dokumentacijom biti će sačuvana Vaša početna situacija prije izrade i situacija nakon izrade mobilnog protetskog rada.
  8. U svakom trenu smo Vam dostupni za savjet i konzultacije putem mobitela, e-mail-a i društvenih mreža.
  9. Trudimo se poštovati dogovorene termine.
  10. Uz gotovinsko plaćanje nudimo mogućnost beskamatnog obročnog plaćanja: American do 12 rata, Diners do 6 rata, Erste & Steiermärkische banka Maestro i MasterCard do 12 rata.
  11. Ispred ordinacije postoji besplatan parking. 

Udovoljavamo  li Vašim kriterijima, slobodno nam se obratite i ovdje rezervirate termin.

Ukoliko na ovim stranicama ne nalazite odgovor na neko pitanje vezano za mobilnu protetiku, dentalno zdravlje i dentalne usluge slobodno nas kontaktirajte ili pošaljite upit. 

Stojimo Vam na raspolaganju!

|  Radno vrijeme

PON, SRI, PET 9:00-16:00
UTO, ČET 13:30-20:30


☎ +385(0)1 4822 137

Rezerviraj svoj termin ili pošalji upit!